En førerapport fra Brusdalen dagen før dagen

Lørdag 9. desember går det andre løpet i Vinterkarusellen. Det har lagt en kald værtype i lengre tid over området vårt, og rundt forrige helg kom det også litt snø. Vi var spent på hva dette hadde å si for føret innover Brusdalen, og hvordan det var å løpe der. Fredag ettermiddag la vi ut for å teste dette.

Yr.no melder om sol og ikke nedbør for Brusdalen kl. 14.00 på lørdag da løpet starter. Temperaturen skal ligge rundt minus 1 til minus 2 grader, og vinden er fraværende.

Vår løpende observatør, Bård Aune sprang heile 10-km løypen, mens vi kjørte bil og observerte forholda. Bård løp i vanlige, lette joggesko uten pigger. Konklusjonen til Bård var at forholdene var gode og det var ikke glatt for en løper som løper 10 km på vel 40 minutt. Bård var så fornøyd at han løp raskt hjem og meldte seg på 10 km i morgendagens løp. Så lenge det kalde været holder seg, er det heller ikke glatt.

Påmelding 2. løp i vinterkarusellen

Fra start og til vending etter 2,5 km for 5 km-løypa var det bar asfalt til bar asfalt i hjulspora. Her ser dere forholda ved vending

Ved vending 5 km for 10 km-løperne var det litt mer is på vegen, men av det gode slaget (ikke glatt)