Vinteren kom brått på Vinterkarusellens 3. løp

Aron Dyb sprang 10 km

Etter ei uke med mildvær var det meste av isen borte innover gamle Brusdalsvei, og alt lå til rette for en super 5 og 10 km på bar asfalt – inntil 1 time før start. Da fikk Ålesund den tredje vinteren på denne tid av året. 

Det begynte å snø tett, og plutselig kom det vindkast fra vest. Underlaget skiftet brått fra asfalt til glatt snø og is. Hverken arrangør eller løpere var forberedt på dette. Yr.no hadde meldt 4 varmegrader og lett regn over Spjelkavik lørdag ettermiddag. Det var temperaturen de hadde bommet på.

Men løp blei det og nesten alle kom til mål. Noen få valgte å bli hjemme, mens vi andre blei gode og varme etter hvert. Det var mest synd på arrangøren denne gang, men også de fullførte til terningkast 5, i hvert fall etter at de serverte kake og kaffe i målområdet etter løpet. 41 deltakere fullførte løpet, 28 løpere på 5 km og 13 på 10 km.

Vinnerne på 10 km blei Erik Henriksen, Ålesund på tiden 38.13 og Mina Bratvold, Kondistreninga Ålesund med tiden 46.53.

På 5 km var det Matias Mørkedal, Vern om Sula som vant herreklassen på tiden 18.07. Janne Elin Vatnaland, Spirit FIK vant kvinneklassen med tiden 20.41.

Det neste og fjerde løpet i Vinterkarusellen går lørdag 10. februar. De som deltar på 3 eller flere løp i karusellen blir premiert på det siste løpet 9. mars.
Her er stillingen så langt.

Alle resultat

Flere bilder

Fotografer har vært Sigbjørn Anton Lerstad og Helge Fuglseth

Foer_startStarten gikk i Fremmerholen på et tynt snølag

5km_Matias_Moerkedal

Matias Mørkedal vant 5 km

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x